Skip to content

Sales Manager (FT)

Op locatie
  • Hoofddorp, Noord-Holland, Nederland
Claus - Sales

Functieomschrijving

Wil jij jouw commerciële talenten inzetten in een dynamische omgeving? Met jouw leiderschap en commerciële vaardigheden zorg je voor een maximale omzet, werkplezier en productiviteit binnen onze sales afdeling. Je rapporteert rechtstreeks aan de General Manager en geeft leiding aan twee Account Managers.


Jouw taken en verantwoordelijkheden:

Als salesmanager bij Claus Events draag je een breed scala aan taken en verantwoordelijkheden. Het voornaamste doel is het behalen van omzetbudgetten van Claus Events door middel van een doordacht salesplan en gerichte acquisitieactiviteiten. Hierbij werk je nauw samen de General Manager en het salesteam en zorg je voor intensieve coaching en aansturing om de prestaties te optimaliseren.


Als Sales Manager Claus Events ben je verantwoordelijk voor de invulling van meetings, bijeenkomsten, feestavonden en events al dan niet in combinatie met het Courtyard hotel. Je hebt een passie voor events en streeft naar het bouwen en onderhouden van duurzame relaties met de zeer diverse opdrachtgevers. Je ziet kansen, anticipeert op vragen en ontwikkelt de propositie in afstemming met de afdeling Marketing. Je bereidt wekelijkse sales updates en een maandelijkse salesanalyses voor, waarin jij de resultaten en toekomstige strategieën toelicht.


Naast de taken binnen Claus Events werk je samen met het sales team van Courtyard by Marriott, waarbij jij je specifiek richt op beurs- en congresactiviteiten. Een belangrijk aspect van de rol is het coördineren en uitvoeren van acquisitieactiviteiten. Door een professionele benadering van de doelgroepen en het nauwlettend monitoren van revenu en yield management, streven we naar het succesvol verkopen van meetings en events.


Profiel:

Wij zoeken een ervaren, hands-on Sales Manager. Een organisatorisch talent, die door een commerciële aanpak opdrachtgevers aan ons bindt en succesvol evenementen binnen haalt. Je inspireert jouw team met enthousiasme en duidelijke communicatie. Je denkt graag mee over nieuwe F&B concepten voor de events, en entertainment mogelijkheden.

Vereisten

Opleiding en Werkervaring:

- Afgeronde relevante HBO opleiding pré

- Minimaal vier jaar werkervaring in de eventbranche

- Minimaal drie jaar leidinggevende werkervaring als Sales Manager Events/Banqueting (of vergelijkbaar).

- Ruime kennis van de evenementenindustrie en de –branche.


Overige Vereisten:

- Woonachtig binnen 20 kilometer van Claus Hoofddorp.

- Rijbewijs B en minimaal vier dagen per week beschikbaar.

- Uitstekende communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels.

- Ervaring met reserveringssystemen Smart Event Manager Online is een pré.


Wij bieden:

- Een dynamische werkomgeving binnen Claus Group met diverse faciliteiten.

- Mogelijkheid tot persoonlijke en professionele ontwikkeling.

- Marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.


Claus Events | BARRACA | Claus Bowling | Courtyard by Marriott: Claus Group

Met diverse zalen, restaurants, bars, een casino en een bowlingcentrum bieden we een unieke ervaring voor iedere gelegenheid. Claus Group omvat ook Courtyard by Marriott Amsterdam Airport, een hotel met 260 moderne kamers, dat staat voor kwaliteit, creativiteit en professionaliteit. Samen zijn we een dynamisch horecaconcern met circa 200 medewerkers.

of